Katalog

Růžové brýle vás uklidní, se žlutými vyražte na svah

Čas od času přijdou chvíle, kdy by si růžové brýle přál každý z nás. Vidět svět lepší, pohodovější, čistější, zářivější a klidnější. Bohužel, barva čoček slunečních brýlí nedokáže svět změnit, ale ovlivnit vaše vidění, náladu a psychiku ano. Seznamte se s barevností čoček podrobněji.

Vybírejte brýle s označením „CE“

barevné čočky brýlí
barevné čočky brýlí

Při výběru slunečních brýlí se nedívejte jenom na tvar a rámy, ale velkou pozornost věnujte především sklám. Jejich zabarvení a tónování určuje, jak přes ně uvidíte. Existuje 5 normalizovaných stupňů UV filtrů rozdělených podle propustnosti světla:

  • Kategorie 0 - bezbarvý nebo velmi světlý filtr (propustnost světla 80 - 100%)
  • Kategorie 1 - světlý filtr (propustnost světla 43 - 80%)
  • Kategorie 2 - středně tmavý filtr (propustnost světla 18% - 43%)
  • Kategorie 3 - tmavý filtr (propustnost světla 8% - 18%)
  • Kategorie 4 - velmi tmavý filtr (propustnost světla 3% - 8%)
  • Kategorie 3 a 4 jsou příliš tmavé, tudíž nevhodné pro řízení automobilů. V reálu byste kategorii filtru poznali jen na speciálním přístroji, ale zcela bez obav se můžete spolehnout na jejich certifikaci. Symbol „CE“, který značí splnění evropských norem, je obvykle vyražen na vnitřní straně rámu nebo na jiném viditelném místě.

Vylaďte svůj outfit barvou čoček

slaďte barvu čoček s outfitem
slaďte barvu čoček s outfitem

Velmi zajímavých výsledků můžete dosáhnout i barevností čočky. Nejenom, že doladí váš momentální outfit, ale všeobecně platí, že pro různé činnosti a prostředí se hodí jiné zabarvení. Odstín čočky určuje ty části světelného spektra, které mají být pohlceny.

  • šedá/kouřová čočka – Je ideální pro všeobecné každodenní použití, proto je velmi oblíbená zejména ve městě. Snižuje jas, téměř nezkresluje barvy, je dobrá proti oslnění.
  • žlutá/zlatá čočka – Díky tomu, že pohlcuje velkou část modrého světla, umožňuje hodně jasné a ostré vidění, což ocení zejména lyžaři na horském svahu. Není vhodná pro činnosti vyžadující přesné barevné vidění, protože zkresluje vnímání barev.
  • oranžová/hnědá čočka – Jedná se o univerzální odstíny, které omezují oslnění. Také absorbují modrou a fialovou barvu, vhodná pro řidiče.
  • zelená čočka – Velmi populární barva nabízí vysoký kontrast a ostrost pohledu. Nepropouští část modrého světla a snižuje oslnění, nezkresluje barevné vnímání. Mají ji rádi např. piloti letadel.
  • fialová/růžová čočka – Vhodná do přírody - na zeleném nebo modrém pozadí umožňuje nejlepší kontrast, hodí se pro myslivce nebo sportování na vodě. Vědecké výzkumy prokázaly uklidňující efekt pro lidskou psychiku.

Všechny tyto barvy čoček najdete v našem eshopu. Nahlédněte, a vyberte si brýle na cyklistiku, běh, outdoorové aktivity či jiné. Avšak pozor, lidem s citlivějšíma očima nemusí sedět všechny

Rozumím
###message